Halal – care este sensul cuvântului, în special producția industrială de carne și alimente

Conținutul articolului



Mulți nu au dat peste acest concept și nu cunosc sensul cuvântului halal când l-au văzut pe un pachet cu produse diferite. Acest termen ne-a provenit din Islam, în care acest concept include îngrijirea de sine, relaxare, divertisment și nutriție. Aproape tot ceea ce are legătură cu activitatea unei persoane, viața sa sub religia islamului se încadrează în Halal, deci pentru oameni este un mod de viață.

Ce este halal?

Acesta este un cuvânt arab care înseamnă „permisivitate” sau „libertate”. Halal este un aliment aprobat de Islam, care este produs într-un mod similar regulilor musulmane. Este vorba în principal de produse din carne, deoarece credincioșilor le este interzis să mănânce carne cu sânge și carne de porc, maimuțe (conform Coranului, aceștia sunt oameni blestemați de Allah). Metoda de ucidere a animalului este, de asemenea, luată în considerare, ea trebuie să fie realizată cu respectarea unui ritual special: trebuie să liniștiți vitele, asigurați-vă că vă rugați, ucideți foarte repede și fără durere. Această carne se numește halal.

Produse Halale

Islamistii credincioși folosesc produse care sunt fabricate după reguli speciale. Există o listă de preparate permise și interzise. Produsele Halal sunt următoarele:

  1. Boabe, legume, fructe și derivații acestora.
  2. Toate opțiunile alimentare care nu se încadrează în Haram (interzise).
  3. Pește de mare și de râu: anghilă, pește catur, sturion.
  4. roșcov
  5. Produse lactate, lapte. Fac excepție doar unele componente interzise: iaurtul cu gelatină în compoziție, care se obține prin digestia oaselor de animale.
  6. Inghetata.
  7. Margarina grasa vegetala.
  8. Băuturi fără alcool, inclusiv kvass rezonabil, bere fără alcool.
  9. Boabe de soia.
  10. Carne halal.
  11. Conopidă.
  12. Nuci, cereale.
  13. brânzeturi.
  14. Dulciuri, dulciuri fără alcool. O excepție sunt produsele care folosesc alcool pur, mai degrabă decât rom, coniac etc. Alcoolul pur nu este considerat rău în credința islamică.

Alimente

Lista de produse interzise

Coranul conține toate tipurile de alimente care nu ar trebui consumate de către credincioși. Mâncarea halală este pregătită după anumite reguli. Următoarele sunt exemple de ceea ce credința este interzis să folosească:

  • sânge animal;
  • emulsifianți și coloranți;
  • carne de animale sacrificate în afara tradiției islamice, consumând produse cu haram;
  • orice glandă de secreție internă a animalelor, vezicii biliare, genitale;
  • animale care au murit în urma unei strangulări, căderi, impact, fulgere sau curent, care au murit mortal natural;
  • materii prime suplimentare din grăsimi, oase, carne de animale hararamice: îngroșători de gelatină, carcase de cârnați, cârnați;
  • alcoolul ca băutură sau componentă la prepararea unei mese;
  • pește natural mort;
  • orice păsări de pradă cu gheare;
  • alimente halale care vin în contact cu alimente harami;
  • dulciuri cu alcool în compoziție;
  • șopârle, arici, broaște țestoase, șerpi, scorpioni, pisici, câini, șoareci, șobolani, hiene.

Alcool

Carne halal

Când oamenii vorbesc despre halal în viața de zi cu zi, adesea înseamnă carne. Alimentația halală presupune o procedură specială de pregătire, care include un anumit ritual și trebuie să respecte două condiții importante: să nu fie haraam și sacrificarea unui animal trebuie să urmeze canoanele Coranului. Musulmanii au învățat să gătească mâncăruri grozave din astfel de carne. În timpul sacrificării trebuie respectate următoarele standarde:

  1. Mai întâi trebuie să citiți rugăciunea, apoi să tăiați imediat artera carotidă. În același timp, cuțitul folosit pentru sacrificare ar trebui să fie neted, fără lovituri. Bovinele trebuie să sângereze complet. Sunt considerate permise acele reziduuri care se află în carcasă după toate aceste proceduri.
  2. Apoi, nervii, unele tendoane sunt îndepărtate.
  3. Când gătiți un fel de mâncare de casă, de exemplu, pilaf, trebuie mai întâi să adăugați sare în carne, apoi să clătiți-l pentru a scăpa de resturile de sânge.

Carne de diferite clase

Ce tipuri de carne sunt halale?

Există diferențe notabile față de carnea obișnuită, în special în ceea ce privește normele de producție. Soiurile permise includ următoarele opțiuni:

  • pui, curcan;
  • iepure;
  • vită;
  • cămilă, capră, miel;
  • prepeliță, călugăr, rață;
  • gâște, perdite, carne de struț;
  • bivol, antilope, venon.

Carcasă de pui

Caracteristici ale producției industriale de carne halală

Mâncarea dintr-un meniu halal nu este doar o componentă religioasă, ci și produse pure care îndeplinesc cerințele necesare. În producția industrială, se respectă următoarele reguli:

  1. se efectuează un control atent în fiecare etapă, astfel încât să fie respectate toate normele sanitare și igienice.
  2. Animalele sunt tratate în special înainte de sacrificare, în timpul și după.
  3. Îngrășarea se realizează numai cu furaje naturale (OMG-uri, aditivi, hormoni sunt interzise).
  4. Animalul trebuie să fie absolut sănătos.
  5. O rugăciune scurtă trebuie să fie ținută înainte de sacrificare..
  6. Sacrificarea se efectuează exclusiv prin tăierea arterei carotide.
  7. Sângele este îndepărtat cât mai complet numai prin metoda naturală pentru a obține un gust plăcut și delicat. Aceeași procedură poate reduce semnificativ probabilitatea de bacterii..

Există încă reguli care trebuie respectate în timpul producției:

  • fara suplimente hormonale;
  • fara congelare pentru depozitare;
  • cultivarea, producția se realizează complet separat de alte bunuri.

Filet de pui congelat

Este posibil ca ortodocșii să mănânce halal

Musulmanii sacrifică animale, citesc o rugăciune specială, dar mâncarea halală este pregătită diferit. Prin urmare, o astfel de carne nu este sacrificială în funcție de canoanele biblice (în contrast cu sacrificarea unui berbec pe Kurban Bayram). Cei mai mulți ruși sunt ortodocși, așa că trebuie să-și amintească că aceasta este mâncare dintr-o religie diferită. Experții în această problemă fac următoarele recomandări:

  • ortodocșii pot mânca alimente halale dacă altul nu poate fi cumpărat;
  • astfel de preparate sunt permise dacă vizitați musulmanii;
  • Ortodocșul însuși nu ar trebui să cumpere mâncare într-o moschee.

Preot ortodox în templu

Evaluează acest articol
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Halal – care este sensul cuvântului, în special producția industrială de carne și alimente
Cele mai cunoscute clădiri din Le Corbusier