Beneficiile și prejudiciile uleiului de porumb – compoziție, utilizare în cosmetologie, gătit și medicina tradițională

Conținutul articolului



Uleiul util de porumb are proprietăți valoroase, este utilizat pe scară largă în medicină, îngrijirea părului, față, este un produs valoros, potrivit recenziilor. Este împărțit în neterminat, rafinat. Un produs este obținut din germenul boabelor de porumb. Faceți cunoștință cu proprietățile utile, tehnologia de producție, metodele de aplicare, dozajul.

Ce este uleiul de porumb

Uleiul de aur sau de porumb se referă la uleiuri vegetale, obținute pentru prima dată la sfârșitul secolului XIX în America. De fapt, este îndrăzneț, seamănă cu o floarea soarelui, dar diferă în culori – de la galben deschis la maro-roșiatic. Are un miros plăcut, are un gust echilibrat care nu întrerupe gusturile produselor adăugate, îngheață la minus 10-15 grade. Producția de ulei de porumb vă permite să folosiți produsul ca orice legumă. Nu se spumă în timpul prăjirii, nu arde, nu emite fum, nu formează cancerigeni.

Structura

Compoziția uleiului de porumb este similară cu soia, include acizi vegetali grași tocoferol (vitamina E) (acid linoleic, oleic, stearic, palmitic), conține vitamine (provitamina A, grupa B, PP, F), minerale (fier, magneziu potasiu). Există mai multe soiuri ale produsului:

  • presat la rece rafinat deodorizat – marcat cu litera D, utilizat în alimentația alimentară;
  • rafinat dezodorizat pentru catering – P;
  • rafinat, nu deodorizat – este util să se utilizeze cu salate;
  • ulei neterminat – este rar utilizat în gătit, deoarece poate conține reziduuri de pesticide, substanțe nocive utilizate în cultivarea porumbului.

Conținut de calorii

Prin indicatorii săi, uleiul BJU (raport de proteine, grăsimi, carbohidrați) se referă la alimente grase. Conținutul de grăsimi este la nivelul de 99,9%, dar nu există deloc proteine, cenușă, apă, carbohidrați. Conținutul caloric al produsului depinde de tipul de tratament, aproximativ 899 kilocalorii la 100 ml. Salatele sunt condimentate cu ulei, carne prăjită, pește, legume pe ea. În industrie, produsul este utilizat la fabricarea maionezei, sosurilor, produselor de patiserie, aluatului gata preparat.

Ulei de porumb într-o sticlă și urechi de porumb

Tehnologia de fabricație

Pentru prepararea produsului se folosesc embrioni, care conțin până la 10% în semințele de porumb. Se folosesc metode de presare sau de extracție. Embrionii sunt considerați a fi o componentă naturală și un produs secundar al procesării bobului de porumb, conținutul lor de ulei este de 32-37%, compoziția include până la 18% proteine, 8% amidon, 10% zahăr și minerale. Grăsimea conține până la 80% din volumul de porumb, plus 20% proteine, 74% minerale.

Pentru fabricare se utilizează o metodă umedă sau uscată. Dezavantajul acestuia din urmă este considerat de calitate scăzută, iar primul este conținutul ridicat de amidon. Etapele modului în care este fabricat uleiul de porumb:

  • Sâmburii de porumb sunt curățați de impurități;
  • zdrobite pe role de tip ondulat și cu cinci role;
  • prăjiți menta rezultată;
  • apăsat pe șuruburi;
  • curat primar;
  • pregătiți tortul pentru extragere;
  • turnat cu o soluție specială, obțineți produsul finit.

Ce este util uleiul de porumb

Nutriționiștii și medicii evidențiază următoarele proprietăți benefice ale uleiului de porumb pentru om, care sunt aplicabile în practică:

  • bogat în vitamina E – de două ori mai mult decât în ​​floarea soarelui sau în măsline;
  • substanța contribuie la normalizarea sistemelor endocrine, reproductive, glandelor suprarenale, hipofizei;
  • produsul crește tonusul muscular, crește rezistența corpului;
  • are un efect protector asupra aparatului celular genetic, previne mutațiile datorate substanțelor chimice și ionizării;
  • crește rezistența la infecții și viruși din cauza acizilor nesaturați;
  • proprietate antioxidantă a lecitinei – folosită la fabricarea produselor de cofetărie, produse cosmetice;
  • curăță vasele de sânge de excesul de colesterol dăunător;
  • îmbunătățește activitatea inimii, vasele de sânge, funcția hematopoietică cu ajutorul vitaminei K;
  • acizii grași polinesaturați satisfac nevoia organismului de omega-6;
  • regenerează activ țesuturile, are proprietăți dietetice;
  • fitosterolele previn formarea tumorilor maligne;
  • util pentru femeile însărcinate să dezvolte fătul.

Ulei de porumb și porumb într-un borcan de sticlă

Pentru corp

Se recomandă utilizarea produsului pentru prevenirea bolilor, pentru recuperarea organismului și pentru tratamentul anumitor boli:

  • stimularea vezicii biliare;
  • pentru a îmbunătăți procesele metabolice în diabet, tulburări intestinale;
  • utilizare externă pentru tratamentul arsurilor, vindecarea rănilor, fisurilor pe buze;
  • scăderea colesterolului din organism, relaxarea mușchilor netezi ai vezicii biliare și a canalelor;
  • efect coleretic activ, hipocolesteric;
  • tratamentul aterosclerozei, psoriazisului, eczemelor.

Pentru păr

Uleiul de porumb pentru păr este folosit în mod activ de cosmetologi. Poate fi folosit pentru scalp și lungimea de bază a părului. Frecarea produsului încălzit cu o oră înainte de spălare întărește rădăcinile. Pentru un efect mai mare, se recomandă să înfășurați capul într-un prosop cald și umed. Pentru a restabili sfaturi uscate, ambalarea se face sub o pungă de plastic. Părul devine moale, neted.

Pentru față

Uleiul de porumb pentru față și corp previne îmbătrânirea pielii datorită unui antioxidant. În cosmetologie, lecitina găsește posibile utilizări:

  • frecarea petelor de pigment, aplicarea unei măști de fructe;
  • masca cu miere, galbenus de ou – elimina ridurile mici, aplica masca pe piele timp de 20 de minute;
  • repararea fisurilor – comprese calde cu câteva picături de iod, pot fi folosite pentru mâini (băi de 15 minute);
  • masajul feței, mâinilor și corpului atunci când amestecați produsul cu uleiuri esențiale.

Cum să luați ulei de porumb

Datorită digestibilității ridicate (95-98%), uleiul de porumb este foarte util pentru organism, fiind recomandat să consumăm până la 75 g de produse dietetice pe zi. Este utilizat pentru nutriție clinică, în medicina populară:

  • cu boli ale ficatului, tractul biliar, pietre la rinichi, edem cardiac, sângerare internă, hipertensiune arterială, ateroscleroză – de două ori pe zi pentru o lingură timp de o lună;
  • pentru stimularea naturală a vezicii biliare – de două ori pe zi într-o lingură cu 35 de minute înainte de a mânca;
  • cu febră de fân, migrenă, astm, boli de piele – 20-25 ml de trei ori pe zi cu jumătate de oră înainte de mese;
  • pentru tratamentul psoriazisului și eczemei ​​- beți o lingură de mâncare cu un pahar cu apă caldă cu oțet de cidru de mere, o lingură de miere, de două ori pe zi.

Contraindicațiile pentru internare sunt intoleranța individuală la componente, reacții alergice la leguminoase, produse încrucișate. Posibil rău sănătății în urma utilizării regulate a produsului în alimente: vâscozitate crescută, coagulare, risc crescut de tromboză. Un exces de germeni de porumb în dietă duce la scăderea imunității. Dacă uleiul nu este păstrat corect, poate exista riscul de radicali liberi care să afecteze negativ organismul..

Ulei de porumb într-o sticlă

Prețul uleiului de porumb

În Moscova și Sankt Petersburg, puteți cumpăra ulei de porumb în magazine online sau de pe rafturile supermarketurilor. Costul depinde de producător, volum, gradul de purificare. Prețuri aproximative:

varietate

Preț la cumpărarea online, ruble

Preț la raftul magazinului, ruble

Nesfințit 250 ml

214

225

Rafinat 1 L

170

200

Deodorat rafinat 810 ml

149

165

Evaluează acest articol
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Beneficiile și prejudiciile uleiului de porumb – compoziție, utilizare în cosmetologie, gătit și medicina tradițională
Alegerea unui loc pentru o fosa septica de pe site